4353 1444 mail@rtm.dk

 

Velkommen til RTM Nyhedsbrev nr. 8 – 2024


Kære kunder, samarbejdspartnere og øvrige relationer

Velkommen til RTM’s nyhedsbrev.

I dette nummer tager vi blandt andet et grundigt kig på den nye skattereform.
Vi ser på, hvad den kommer til at betyde for dig og din pension.

Vi har også fokus på cyberforsikring. Det er jo et tilbagevendende tema i vores nyhedsbrev. Denne gang handler det om, at små virksomheder risikerer at undervurdere cybertruslen – og hvorfor det er en dårlig idé.

Som altid håber jeg, I vil finde nyhedsbrevet interessant.

Rigtig god læselyst

Venlig hilsen
Leif Rexen, Adm. Direktør

Nyt fra RTM Forsikring


Svære betingelser igen i år


Af Henning Toftager, direktør, RTM Forsikring

Fornyelserne af forsikringsprogrammer med forfald 1/1 er i fuld gang. RTMs service- og betjeningskoncept sikrer vores kunder udbud minimum hvert 3 år. Dette sikrer vores kunder de bedste vilkår til markedets bedste pris.

Dette års fornyelser sker i et stadigt hårdere forsikringsmarked. Faldende appetit og begrænsede kapaciteter gør fornyelserne ekstra svære igen år.

Det er, og vil altid være, RTMs fornemste opgave at skaffe vores kunder den rigtige løsning til den rigtige pris. Og hvad er så den rigtige pris? Som jeg ser det, handler det i høj grad om virksomhedens evne til at minimere sine risici, enten ved at eliminere, overføre eller begrænse sin risiko. Dette kan ske via salgs- og leveringsbetingelser, perimetersikring, brandsikring, personaleuddannelse mm. En opgave, som RTM meget gerne hjælper med.

RTMs veluddannede specialister inden for ansvar, cyber, ingeniører mm står til rådighed med gode råd og sparring. For kun ved et tæt samarbejde med vores kunder, kan vi rådgive vores kunder optimalt. Det kræver møder med vores kunder frekvent, for udviklingen i erhvervslivet går hurtigt i denne tid.

Samtidig er det vigtigt at få fastsat de rigtige forsikringssummer for varer, driftstab mm. For lige nu er der voldsomt stigende priser på byggematerialer og leveringstider generelt.

Nyt fra RTM Forsikring


Små virksomheder risikerer at undervurdere cybertrussel


Af Henning Toftager, direktør, RTM Forsikring

Cybertruslen er vokset markant i Danmark, og det samme er interessen for cyberforsikring.

Men interessen er størst hos store virksomheder, mens små- og mellemstore virksomheder sjældnere forsikrer sig, lyder det fra forsikringsbranchen, der opfordrer til langt større fokus på cybertruslen.

Ruslands krig mod Ukraine har bragt risikoen for russiske hybridangreb helt frem i danskernes bevidsthed, og Center for Cybersikkerhed har senest hævet cybertrusselsniveauet for destruktive angreb fra lav til middel.

Noget tyder da også på, at det nu har fået danske virksomheder til at sikre sig mod hybridangreb med en cyberforsikring – men det gælder især de store virksomheder.
For mens kurven stiger for antallet af cyberforsikringer generelt, er andelen til små og mellemstore virksomheder fortsat lille, lyder det fra flere store forsikringsselskaber.

Vi lever i en urolig tid, og derfor er det vigtigt at virksomhederne sikrer sig mod ødelæggende cyberangreb. Også de små, der måske ikke tror, de er i farezonen. Alle virksomheder er forsikret mod brand og indbrud, men cyberangreb kan være præcist lige så ødelæggende, siger Pia Holm Steffensen, underdirektør, F&P – forsikrings- og pensionsbranchen.

Selv om cybertruslen for destruktive angreb vurderes som middel, er det ikke tilfældet for cyberspionage – her er risikoen høj. Det samme gælder risikoen for cyberkriminalitet og for cyberaktivisme. Der er altså grund til at være bekymret som dansk virksomhed – uanset om man er mindre eller større, lyder det fra Pia Holm Steffensen.

Måske er der i de mindre virksomheder tendens til at undervurdere truslen, fordi man tror, at en lille virksomhed med et par ansatte ikke har noget, kriminelle hackere kan interessere sig for. Men alt foregår jo digitalt: Fakturering, kundekartotek, booking, f.eks. Det er ødelæggende for en virksomhed, hvis man bliver lukket ude fra de værktøjer. Man kan sammenligne det med, at man bliver forment adgang til sin fysiske forretning eller virksomhed, siger hun og fortsætter:

Store virksomheder har bestyrelser, og deres ansvar udvides i disse år med bredere risikoscenarier og krav som f.eks. klimaregnskaber, bæredygtighed og cyberrisici. Derfor vil de naturligt rette fokus mod cybersikkerhed – og det samme gør sig ikke nødvendigvis gældende for små virksomheder. Her er det endnu et problem, man skal løse i en travl hverdag.

Forsikringsbranchen sætter derfor den kommende måned fokus på cybersikkerhed under Den Nationale Cybersikkerhedsmåned, og på vigtigheden af som selvstændig at sikre sig mod kriminelle hackere.

Læs hele artiklen her

Gode råd, hvis du vil undgå cyberangreb…

Nyt fra RTM Pension


Hvad ser vi ind i med den nye skattereform?


Af Michael Broeng, direktør, RTM Pension 

Den nuværende regering har gennem sin første regeringstid haft et ønske om at reformere dele af vores skattemodel i Danmark. Målet har været at sikre et større råderum over de tjente kroner for alle danskere med en arbejdsindkomst. Derfor fremlagde den et lovforslag til ændringer af skattemodellen i efteråret 2023 og dette lovforslag er nu blevet vedtaget i Folketinget.

Formålet med introduktionen til denne skattereform, er for det første at orientere herom, men i den sidste ende at vurdere hvorvidt det har en betydning i vores rådgivning af vores kunde.

I skemaet er opstillet de relevante ændringer, som betyder noget for indkomstskatten og de fradrag for indbetalinger til pensionen, som vores kunder oplever.

Når vi går ind i 2026, hvor skattereformen er fuldt indkørt, vil disse ændringer betyde, at alle vil opleve en skattelettelse i indkomsten, da beskæftigelsesfradraget gælder for alle med en lønindkomst.

Det er dog ikke her den store besparelse kan aflæses – her skal vi i stedet kigge mod, at vi får ændret vores beregning af topskatten fra 2026, så denne fremover først betales fuldt ved indkomster over 776.500 kroner mod 640.100 kroner i 2024. Af indkomster mellem 640.100 kroner til 776.500 kroner vil der være en rabat på 50% af den oprindelige topskat, da vi nu får en mellemskat på 7,5%.

I relation til det som vi rådgiver vores kunder om, har det en særlig betydning for det fradrag, som indbetalinger til pensionsopsparingen giver. I 2024 og 2025 er det en ekstra fordel at indbetale det, man kan undvære, hvis indkomsten er over 53.340 kroner pr. måned. Her ser vi nemlig et fradrag på 15%, mens det i 2026 og frem nedsættes til 7,5%, hvis indkomsten ikke overstiger 64.708 kroner pr. måned. Derfor er vores anbefaling at benytte sig heraf, hvis der er råderum i økonomien.

Selve skattereformen vil ikke have betydning for de fleste danske lønmodtagere, når opsparingen skal udbetales ved pensionering. Årsagen er, at det er de færreste, som kommer til at opleve en topskat af udbetalingen. Men ligger udbetalingen i det niveau, vil der være en skattebesparelse på 7,5% af de udbetalinger, som ligger i niveauet mellem grænsen for mellemskat og topskat.

I vores rådgivning kan vi beregne en prognose af den nuværende opsparing, de fremtidige indbetalinger og den forventede forrentning. Det giver et godt billede af, hvor den enkelte kunde lander i beskatning af de kommende udbetalinger. Mange vil opleve en skattemæssig fordel mellem fradrag af indbetaling og skat af udbetalingen.

Vores samlede vurdering af disse ændringer er, at det primært har størst betydning for indkomster, som ligger over den nuværende topskattegrænse pga. indfasningen af den nye mellemskat.

  • Ekstra beskæftigelsesfradrag for seniorer
  • Ved opnåelse af folkepensionsalderen
  • Udbetalinger af pensionsopsparingen kan have større betydning

Læs hele artiklen her

Kort nyt


fra pensionsmarkedet


Af Michael Broeng, direktør, RTM Pension 



Som tidligere fortalt, har vi et travlt efterår, hvor vi særligt har fokus på de nye prissætninger, som pensionsselskaberne tilbyder vores kunder. Det er blevet lidt mudret på det sidste, da flere selskaber klandres for at favorisere firmapensionskunder med særlige rabatter på investeringsomkostningerne. Rabatter, som kan give et større afkast og dermed sikre en bedre alderdom.

Det er dog også på bekostning af højere omkostninger til de forsikringer, som ligger i en firmapension, da SUL bekendtgørelsen (syge og ulykke) og kravene fra Finanstilsynet om balance i forsikringsforretningen hos pensionsselskaberne, har skabt denne nye model. En mulighed, som jeg ikke ser som uetisk, men alene en forretningsmodel for at skabe den rette balance for kunderne og for pensionsselskabet.

I næste nummer kommer vi rundt om de første 3 kvartalers afkast og vurdering af konsekvenserne af valget i USA – set ud fra selskabernes vurderinger.

Andet nyt


 

Ledige stillinger

Fik du læst


Ny voldsskadeforsikring: Giver anledning til stærk bekymring

Politisk stormvejr om den fremtidige pension