4353 1444 mail@rtm.dk

 

Velkommen til RTM Nyhedsbrev nr. 5 – 2024


Kære kunder, samarbejdspartnere og øvrige relationer

Velkommen til RTM’s nyhedsbrev.

I dette nyhedsbrev ser vi blandt andet nærmere på en ny lov om arbejdsskader, som indtil videre betydet, at Topdanmark har hævet priserne med næsten 10 % – flere andre selskaber kan ende med at følge efter.

Vi ser også nærmere på cyberangreb – og cyberforsikringer. For Center for Cybersikkerhed og forsvarsministeren har for kort tid siden annonceret, at man hæver trusselsniveauet for cyberangreb. Vi sætter endnu engang spot på, hvordan man kan forsikre sig mod den slags angreb og hvorfor det er så vigtigt at gøre netop dette.

Rigtig god læselyst.

Venlig hilsen
Leif Rexen, Adm. Direktør

Nyt fra RTM Forsikring


Danmark hæver trusselsniveauet for destruktive cyberangreb


Af Henning Toftager, direktør, RTM Forsikring

Center for Cybersikkerheds chef Thomas Flarup og forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) har på et pressemøde for nyligt annonceret, at trusselsniveauet for destruktive angreb hæves fra ‘lav’ til ‘middel.’

Niveauet er derfor på niveau tre ud af fem, der starter fra ‘ingen’ til ‘meget høj.’

Truslen fra destruktive angreb har tidligere været kategoriseret som lav i modsætning til hackerangreb med mammon for øje samt cyberspionage – i begge tilfælde er truslen fra disse kategorier vurderet til at være ‘meget høj.’

Derudover er truslen fra cyberaktivistiske grupper vurderet til at være ‘høj.’

Når det gælder destruktive angreb, er det ifølge Center for Cybersikkerheds chef Thomas Flarup alle sektorer i Danmark, som står for skud.

Da en journalist spørger ham, hvilke sektorer, der er mest udsat, fastholder han, at det er alle, og uddyber:

“Destruktive angreb kan for eksempel være falsk ransomware, overbelastningsangreb mod centraladministrationen og små wiper-angreb,” siger Thomas Flarup.

Det forhøjede trusselsniveau kan næppe overraske i cybersikkerhedsmiljøet.

For knap et år siden tiltvang – formentligt – statslige aktører sig adgang til 22 virksomheder inden for el-, varme- og vandsektoren i Danmark. Et eksempel som er med til at pege på, at niveauet ikke længere er lavt.

Hvad anbefaler RTM?
Alle virksomheder bør forsikre sig mod cyberkriminalitet, mener vi hos RTM. Det er kun et spørgsmål om, hvilken forsikringssum og dækning, man har behov for.

Læs hele artiklen her og kommentar fra Henning Toftager her

Vil du som kunde i RTM A/S booke et møde med en forsikringsmægler angående cyberforsikring, er du mere end velkommen til at kontakte os her

Vi glæder os til at betjene dig.

Kort nyt


Prisstigninger svæver i vinden efter ny lov om arbejdsskader


Topdanmark hæver priserne med næsten 10% på grund af en ny lov om arbejdsskader. Andre forsikringsselskaber og pensionsfonde kan følge efter.

“Vi har stor erfaring i arbejdsskadeområdet, og vi har derfor gået grundigt til opgaven i forhold til at beregne lovforslagets omkostninger,” siger Monica Diaz, koncerndirektør for landbrug & erhverv i Topdanmark.

Alm. Brand er endnu usikker på, hvordan de vil reagere på den nye lovgivning, mens Købstædernes Forsikring forventer at sende en ekstraregning til deres erhvervskunder.

Kommentar fra Henning Toftager, RTM Forsikring:
Vi venter stadig på formuleringen af den nye, lovpligtige forsikring kaldet voldsskadeforsikring. Vi forventer, at denne forsikring skal gælde for de virksomheder, som arbejder i plejesektoren. Planen er, at denne dækning skal implementeres fra 1/1-2025.

På nuværende tidspunkt kender vi ikke prisen på forsikringen, og der er tvivl om, hvorvidt Topdanmarks varslede præmiestigning på ca. 10%, er i dette niveau, vi vil se forsikringen lande på.

Under alle omstændigheder er det min forventning, at andre selskaber vil følge Topdanmarks eksempel og om kort tid, varsle præmiestigninger over en bred kam.

Kilde: Insideforsikring

Kort nyt


Dansk Erhverv: Vi forventer, at vores forsikringsselskaber dækker hele regningen efter brand på Børsen


Spørgsmålet har svævet i vinden, lige siden Børsen i København brændte mere eller mindre ned den 16. april.

Hvem kommer til at hæfte for regningen, når den ikoniske bygning fra Christian IV’s tid skal genopføres – Dansk Erhverv, der ejer bygningen eller de involverede forsikringsselskaber?

Nu er svaret kommet. Mediet Finans kunne fortælle, at Dansk Erhvervs forsikrings-selskaber dækker hele regningen.

“Overordnet forventer vi ikke, at branden vil få konsekvenser for vores økonomi. Det skyldes først og fremmest, at vi, som vi og vores forsikringsselskaber har formuleret, har en fornuftig forsikringsdækning,” sagde underdirektør Lars Daugaard Jepsen, ansvarlig for økonomien og for bygninger i Dansk Erhverv, til Finans.

Udfaldet må have givet et lettelsens suk på gangene i Dansk Erhverv. Ved udgangen af 2023 var erhvervsorganisationens egenkapital på omkring 500 millioner kroner. Ifølge Finans viser dansk Erhvervs regnskab fra udgangen af 2023, at Børsen var opført til en værdi af godt 400 millioner kroner. Det ville i givet fald have betydet et stort indhug i egenkapitalen.

Til gengæld må det siges at være en nedtur for de forsikringsselskaber, der er involveret i branden. Sagen er den, at If Forsikring dækker selve Børsen-bygningen, Protector Forsikring dækker for løsøre og driftstab, mens Codan har Dansk Erhvervs entrepriseforsikring, der dog ikke omfatter brand.

Værst ser det ud til at gå ud over If Forsikring, der kommer til at dække størstedelen af en genopførelse af Børsen. Hvor stort beløbet ender med at blive, er for tidligt at sige, men der er ingen tvivl om, at If Forsikring, trods selskabets størrelse på det danske forsikringsmarked står over for et kæmpebeløb.

Her melder endnu et spørgsmål sig, nemlig om forsikringssummen er stor nok til at genopføre et så værdifuldt, fredet byggeri som Børsen. InsideForsikring har kendskab til, at der i den slags sager typisk ligger en såkaldt stop-loss-erklæring på 1 milliard kroner, således at det er den maksimale forsikringssum.

Uanset hvad, ser det nu ud til, at If Forsikring og de andre selskaber skal til lommerne, når Børsen skal bygges op igen, og det bliver en dyr omgang.

Kilde: Insideforsikring

Andet nyt


Invitation til kursusdage for Entreprenører 




INVITATION TIL KURSUS FOR ENTREPRENØRER -OM GRAVESKADER
20. august i Vejle

Meld dig til dette spændende kursus, hvor vi bringer dig up-to-date med den seneste udvikling, herunder LER 2.0. Vi gennemgår desuden dine forpligtelser som entreprenør, rådgiver eller bygherre. Også ledningsejerens forpligtelser gennemgås. Alt holdes op mod den gængse forsikringsdækning. 

Med dette kursus får du: 

  • Gennemgang af aktørernes forpligtelser med udgangspunkt i LER-loven, øvrige love og bekendtgørelser, DS-normer, følgebreve m.m. 
  • Viden om risici ved arbejde i nærheden af nedgravet infrastruktur. 
  • Viden om, hvordan forpligtelser og risici bedst håndteres i dine kontrakter. 
  • Viden om, hvordan du undgår at skulle betale en ledningsejer erstatning. 
  • Viden om samspil mellem forsikringer og kontrakter 
  • Gennemgang og diskussioner af en lang række konkrete domme og cases. 
  • Indsigt i de seneste ændringer i lovgivningen og i retspraksis, herunder hvordan de nye nøjagtighedsklasser kan vise sig at påvirke entreprenørens ansvar for skader.