4353 1444 mail@rtm.dk

RTM Cyber Risk sørger for cybersikkerhed og IT-sikkkerhed

Hvad betyder cyberrisk for dig?

Et af de områder, som vi kan rådgive vores kunder i, er  cyber risk. De fleste virksomheder og selskaber bruger flere og flere digitale midler, og i trit med denne udvikling følger også cyberkriminalitet. Derfor har vi et meget stort fokus på at kunne hjælpe vores kunder, således at de altid står med så stærkt et tilbud som muligt.

Cyberkriminalitet er ofte noget, som man ikke tænker på. Det er dog desværre blevet en af de mest normale former for kriminalitet og der er mange årsager til det. Det kan ske, at en virksomhed ganske enkelt bliver hacket, men det kan også være, at det er en medarbejder, som begår en fejl og lader malware trænge ind i systemet. Det kan endda være noget så simpelt som for gamle systemer på en computer.  Uanset årsagerne kan cyberkriminalitet være utrolig farligt. Det kan betyde alt fra privat data, der bliver offentligt, til tabet af millioner af kroner.

De mange forskellige årsager betyder, at man aldrig kan vide sig helt sikker. Derfor står vi klar til at tilbyde vores kunder god rådgivning, så vi sammen kan prøve at undgå sådanne begivenheder, og skulle uheldet være ude, så har vi en plan der kan iværksættes.

Din cyberrisikoprofil

Et af de områder, som vi har størst opmærksomhed på, er cybersikkerhed. Risiciene ved at bruge online netværk vokser støt hele tiden, og det er noget, som vi hele tiden holder øje med. Du vil som kunde kunne være sikker på, at vi gennem en dialog hurtigt kan finde ud af, hvad din risikoprofil er i forhold til din virksomheds netværk, og hvordan vi kan skabe den bedste aftale for dig.

Vi kan i den henseende se på hvilke interne og eksterne risici du står over for, både uforsætlige brugerfejl og direkte angreb. Vi vil også se på, hvor centraliseret dit netværk er, og hvor stor en del af det der kan tilgås udefra. Din cyberrisk er nemlig ofte afgjort af, hvor mange ansatte du har, og hvor mange filer de hver især kan tilgå. Vi vil selvfølgelig også se på, hvad der kan gøres, hvis uheldet virkelig skulle være ude. Der kan altid ske uheld, og derfor vil vi løbende være i dialog om, hvad der så skal ske bagefter.

Ud fra din cyberrisikoprofil vil vi kunne se, præcis hvilke forsikringer, som du har brug for, og vi vil gøre vores absolut bedste for at sørge for, at du bliver dækket så godt ind som muligt.

Dine interne og eksterne trusler

Noget af det, som vi kan holde meget øje med, er dine interne og eksterne trusler. Cyber Risk er i øjeblikket en af de største trusler, som mange virksomheder står over for.

Det er også en trussel, som vokser i takt med, at større og større dele af virksomhedens aktivitet sker over både internettet og et intranet. Derfor er der rigtig mange ting, som er vigtige at holde øje med.

 

De inkluderer eksempelvis:

 

  • Hvor meget magt har den enkelte medarbejder i firmaets intranet
  •  Hvor stor skade kan en medarbejders fejl forsage
  •  Hvor store dele af intranettet er lukket for de fleste medarbejdere
  •  Hvor mange forbindelser har intranettet med internettet og andre intranet
  •  Hvor meget firmaet har investeret i at holde vira ude
Vores rådgivere står hele tiden parate til at arbejde i tæt dialog med dig, så vi sikrer, at du får så høj kvalitet af servicebehandling og samarbejde som muligt, og så du får lige præcis den aftale, som du har brug for, hos det mest passende forsikrings- eller pensionsselskab.

Vores gode råd til at sikre din virksomhed

Der er utallige måder at holde styr på din cybersikkerhed, og det vil især være via tæt dialog, at vi kan finde de rigtige løsninger, men vi har ikke desto mindre skrevet nogle gode råd herunder. På den måde er vi sikre på, at du kommer godt i gang med at reducere din cyberrisk.

Det første vi vil forslå, er at begrænse dine ansattes adgang til filer og dokumenter, som de ikke nødvendigvis har brug for. En stor del af den cyberrisk, som en virksomhed står over for, kommer fordi problemer, når de først er opstået, frit kan sprede sig gennem et intranet el. lign. Ved at begrænse adgang til ikke-nødvendige områder, er sikkerheden allerede meget bedre.

I samme stil må også udefrakommende brugere kun kunne tilgå de filer, som de har brug for. Jo flere der har adgang til fx virksomhedens intranet, jo større chance er der for, at noget går galt. Det gælder selvfølgelig både de uheldige fejl og de mere ondsindede forsøg på at tilgå hemmelige filer.

Det sidste, og måske vigtigste, råd er ganske enkelt at uddanne dine ansatte. Det er i sidste ende dem, som er både den største risiko og det bedste forsvar. Det koster selvfølgelig ekstra at træne dem i at håndtere forskellige enheder sikkert, men er det hvad der skal til for at redde i værste fald millioner af kroner, så er det det værd.

Disse tiltag er selvfølgelig kunnogle eksempler på, hvordan du kan styrke din sikkerhed. Nu om dage er cyber risk en af de største risikoer, som virksomheder og selskaber står overfor. Derfor er det vigtigt for os at sørge for, at du får præcis den rådgivning, som du har brug for. Det betyder, at vi altid står klar til at komme med forslag, som tilpasset lige præcis hvad du har brug for.

Vil du kontaktes af RTM Forsikring?

Antal medarbejdere

Præmiestørrelse (årligt)

Accept

8 + 11 =